Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe lody na patyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1/2 kg.
grapefruit 1 szt.
ananas świeży 1 szt.
pomarańcze 2 szt.
mandarynki 4 szt.
cukier brązowy 2 szkl.
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe lody na patyku

porzeczki umyć i zmiksować blenderem z 1 szklanką cukru,grapefruita obrać ze skórki wyfiletować,ananasa obrać i pokroić na kawałki następnie zmiksować razem z grapefruitem i 1/2 szklanki cukru na gładką masę,mandarynki i pomarańcze obrać i wyfiletować podobnie jak grapefruita a następnie zmiksować z resztą cukru,każdą masę wlać do oddzielnego pojemnika i zamrozić ok.3 godz.co jakiś czas wyjmować pojemniki i zmiksować blenderem tak aby masa była gładka i dokładnie zmrożona,wlewać warstwami do wysokich pojemników i ponownie zamrozić,przed wyjęciem z pojemników wkładać patyki na środku loda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.11.2013 10:20
lubię takie desery
caralajna 03.12.2012 13:36
lody wodne z owocami to świetny pomysł na deser
Anna152 02.12.2012 14:42
fantastyczne!
kupiska 23.02.2012 15:32
fajnie szczególnie dla dzieciaków można takie lody przygotować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak