Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 8 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z jajkiem

Ziemniaki oraz cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Nadmiar wody odcisnąć. Do masy ziemniaczanej dodać jajko, mąkę. Wymieszać dokładnie, doprawić do smaku solą ziołową oraz pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Rozgrzać olej i rozłożyć masę ziemniaczaną na 5 placki. Smażymy z jednej strony na złoty kolor. Następnie na każdy placek wbijamy po jednym jajku, delikatnie, żeby się nam nie rozlało na boki. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie delikatnie przewracamy placki i smażymy do ścięcia się jajek wg naszego uznania.


mój nick muchomor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 26.08.2012 15:35
Fajny pomysł na placki ziemniaczane.
jozefinach 31.03.2012 10:18
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak