Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 12 sztuk
pieczarki 40 dag
cebula 1 sztuka
mięso gotowane wołowe bez kośc 30 dag
ser żółty 20 dag
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
liście sałaty 4 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzić, przestudzić, obrać ze skórki. Ziemniaki wydrążamy małą łyżeczką delikatnie, by nie uszkodzić ścianek. Oprószamy ziemniaki przyprawą do ziemniaków. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Rozgrzać olej, włożyć pokrojoną cebulę oraz pieczarki. Smażymy mieszając. Mięso gotowane pokroić w kosteczkę dodać do pieczarek. Szczypiorek posiekać, dodać do farszu. Farsz doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem mięsno - pieczarkowym nadziewamy ziemniaki. Ser zetrzeć na tarce, posypać ziemniaki. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ziemniaki. Zapiekać w piekarniku 15 minut w ok 220 stopni. Podajemy na liściach sałaty.


mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 11.11.2016 19:20
smaczne ziemniaki
tom 23.02.2012 14:52
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak