Sposób przygotowania

cytryny umyć szczoteczką sparzyć i osuszyć,z 8 cytryn odkroić czapeczki i wydrążyć miąższ łyżką a następnie przetrzeć przez sitko,wodę z cukrem zagotować w rondelku po minucie gotowania się wystudzić,z pozostałych cytryn zetrzeć skórkę i wycisnąć sok dodać skórkę i sok do syropu wymieszać i zamrozić ok.5godz.co jakiś czas mieszając widelcem aby masa była gładka,wydrążone cytryny także zamrozić,następnie sorbetem napełniać cytryny i od razu podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !