Sposób przygotowania

do rondelka wlać wodę dodać cukier i zagotować po 5min.gotowania się wystudzić,kiwi obrać jedno odłożyć do dekoracji a pozostałe pokroić na cząstki zmiksować blenderem i połączyć z wystudzonym syropem na koniec wlać szampana lub wino musujące wymieszać i wylać masę do miseczki,szczelnie przykryć i zamrozić co jakiś czas mieszając widelcem aby masa była gładka i jednolita,tuż przed podaniem jeszcze raz zmiksować zamrożony sorbet wkładać do szprycy i wyciskać do schłodzonych pucharków udekorować plasterkami kiwi lub płatkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    podoba mi się taki sorbet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    wyśmienite.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !