Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysty schab pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 70 dag
marchewki 5 sztuk
pieczarki 45 dag
cebula 3 sztuk
majonez 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysty schab pod pierzynką

Schab kroimy w plastry i lekko rozbijamy i opószamy solą i pieprzem.Pieczarki i cebulę kroimy w plastry i chwile smażymy na maśle.Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Schab układamy w naczyniu żaroodpornym.Wykladamy pieczarki podsmażone z cebulą i marchewkę.Na wierzchu wykladamy majonez.Pieczemy godzinę w temp.200C
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 23.02.2012 12:21
duzo dodatków, tak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak