Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z WIEPRZOWINY Z JABŁKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberek 35 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
seler 1/2 szt
jabłka 10 dag
ryż 5 dag
pieprz do smaku
natka pietruszki
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z WIEPRZOWINY Z JABŁKAMI

Żeberka ugotować w wodzie z warzywami, dodając mały listek laurowy i kilka ziaren pieprzu, pod koniec gotowania osolić. Wybrać łyżką cedzakową warzywa i listek laurowy, a do wywaru włożyć pokrojone w kostkę jabłko i ryż. Gotować jeszcze 15 minut. Można także dodać do zupy ugotowane i pokrojone drobno warzywa. Posypać posiekaną nacią pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak