Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Drylowane wiśnie odsączamy z kompotu i zalewamy wiśniówką na spirytusie 3/4 owoców rozkładamy do pucharków,. 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, dokładnie mieszamy, aby nie było grudek, żelatyna ma być płynna. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną, ale płynną żelatynę. Chwilę miksujemy, aby żelatyna dobrze się połączyła ze śmietaną, dodajemy pokruszone bezy, mieszamy łyżką i układamy na wiśniach.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to lubię z wiśnióweczką...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !