Sposób przygotowania

Ugotować makaron. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, czosnek i chili. Chwilę smażyć i dodać łososia (pokrojonego w małe kawałki). Smażyć 3 min i delikatnie mieszać (tak aby nie uszkodzić delikatnej ryby). Całość zalać śmietaną, dodać pół szklanki wody i dalej gotować aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Dodać 2 łyżki kaparów i doprawić solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną i sokiem z cytryny do smaku. Umyć rukolę i dodać do sosu (tuż przed podaniem; ja dodałam 1 garść sałaty). Wymieszać i podawać. Całość obficie posypać parmezanem i podawać z kawałkiem cytryny. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    ale fajny przepis! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !