Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z łososiem i rukolą w kaparowo - śmietanowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 40 dkg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
chili
parmezan starty
cytryny 1 szt
woda 0,5 szkl
sól do smaku
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
makaron nitki
śmietana 12-procentowa 1 (do gotowania)
kapary 1 słoik
rukola 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z łososiem i rukolą w kaparowo - śmietanowym sosie

Ugotować makaron. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, czosnek i chili. Chwilę smażyć i dodać łososia (pokrojonego w małe kawałki). Smażyć 3 min i delikatnie mieszać (tak aby nie uszkodzić delikatnej ryby). Całość zalać śmietaną, dodać pół szklanki wody i dalej gotować aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Dodać 2 łyżki kaparów i doprawić solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną i sokiem z cytryny do smaku. Umyć rukolę i dodać do sosu (tuż przed podaniem; ja dodałam 1 garść sałaty). Wymieszać i podawać. Całość obficie posypać parmezanem i podawać z kawałkiem cytryny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edita15 23.02.2012 14:43
super
Monika111 23.02.2012 09:31
ale fajny przepis! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak