Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny łaciate na maślance

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
cukier drobny 100 g
masło 60 g
maślanka 250 ml
jajko 2 szt.
czekolada w proszku 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada mleczna do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny łaciate na maślance

Mąkę przesiać do misy. Dodać cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać. W osobnym naczyniu połączyć maślankę, jaja i roztopione, a następnie ostudzone masło. Wymieszać składniki suche z płynnymi. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać czekoladę w proszku. Połączyć składniki. Do foremek silikonowych, wyłożonych papilotkami nakładać na przemian ciasto jasne i czekoladowe (do 3/4 wysokości). Piec 20 minut w temperaturze 190°C. Udekorować roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 17.02.2013 20:16
pyszne muffineczki
iknkirke 04.05.2012 19:41
super
Justyna Jussstiii 08.04.2012 14:43
super
MAR3STA 10.03.2012 17:32
świetne!
Agnieszka_B 23.02.2012 15:11
Żeby nie przechwalić - muffiny jak do tej pory zawsze mi wyrastały, pomimo, że do ich przygotowania się nie przykładam.
edita15 23.02.2012 14:44
pięknie
caralajna 23.02.2012 08:43
doskonałe
iziona 23.02.2012 08:26
Piękne ! mi jeszcze nigdy tak nie wyrosły :(
treonina 22.02.2012 23:33
pięknie Ci wyszły!
Beatris 22.02.2012 22:44
Muffinki piękne. A przy okazji zazdroszczę Ci widoku za oknem.
Ewaaa 22.02.2012 22:34
też czasami robię muffiny na maślance, polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak