Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do misy. Dodać cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać. W osobnym naczyniu połączyć maślankę, jaja i roztopione, a następnie ostudzone masło. Wymieszać składniki suche z płynnymi. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać czekoladę w proszku. Połączyć składniki. Do foremek silikonowych, wyłożonych papilotkami nakładać na przemian ciasto jasne i czekoladowe (do 3/4 wysokości). Piec 20 minut w temperaturze 190°C. Udekorować roztopioną czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    też czasami robię muffiny na maślance, polecam!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Muffinki piękne. A przy okazji zazdroszczę Ci widoku za oknem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pięknie Ci wyszły!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne ! mi jeszcze nigdy tak nie wyrosły :(
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonałe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    pięknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Żeby nie przechwalić - muffiny jak do tej pory zawsze mi wyrastały, pomimo, że do ich przygotowania się nie przykładam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne muffineczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !