Sposób przygotowania

1) przygotowanie bigosu (możemy użyć wcześniej zrobionego np. z zamrażalki)
Kapustę wyciskamy z nadmiaru soku żeby bigos nie był za kwaśny.
wrzucamy do garnka i zalewamy wodą.
gotujemy ok godzinę.
pod koniec gotowania kapusty wrzucamy przyprawy.
z bigosu musimy zlać ewentualny nadmiar wody.
2)podsmażanie boczku
kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni.
3)gotujemy łazanki
4)na patelnię na której jest boczek wrzucamy bigos i makaron, podgrzewamy wszystko na wolnym ogniu żeby smaki się ze sobą zaprzyjaźniły ;)
smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakosz1988

    mmmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    mam ochotę już od dawna na takie łazanki tylko nie mogę się w końcu zebrać i zrobić takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !