Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączuszki serowe

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
serek waniliowy 300 g
drobny cukier 60 g
migdały mielone 40 g
kefir 100 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 5 szt.
sól szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pączuszki serowe

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Cały czas ubijając dodawać kolejne składniki: drobny cukier, żółtka, kefir i serek waniliowy. Na tym etapie ciasto powinno mieć płynną konsystencję. Na stolnicę przesiać mąkę pszenną. Dodać proszek do pieczenia i migdały. Lekko przemieszać, robiąc wgłębienie po środku. Dodać płynne ciasto. Połączyć składniki. Rozwałkować na grubość około 2 cm. Wykroić krążki i od razu przekładać do rondla z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć na złoty kolor, a następnie układać na ręczniku papierowym. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.05.2015 21:01
smaczne pączki
adelajda 13.06.2012 19:06
smakowite
Małgorzata106 21.04.2012 13:42
pycha
barbara11561 20.03.2012 09:54
wspaniałe i szybkie do wykonania:)
MAR3STA 10.03.2012 17:33
z przyjemnością wypróbuję;)
Agnieszka_B 23.02.2012 15:09
Ja robiłam takie pączuszki po raz pierwszy. Są proste w przygotowaniu i pyszne - zwłaszcza po upieczeniu.
kusza23 23.02.2012 12:39
Ja robiłam wyłącznie na serkach homogenizowanych ale wiśniowych.
melonik 23.02.2012 10:50
super
Kamila/kami007 23.02.2012 10:43
fajniutkie
iziona 23.02.2012 08:28
Urocze ja też jeszcze nie robiłam muszę koniecznie spróbować
Ewaaa 22.02.2012 22:36
*kupowałam
Ewaaa 22.02.2012 22:36
Śliczne, takie okrąglutkie :) bardzo apetycznie wyglądają. Sama jeszcze nie piekłam pączków serowych, ale kupowała w cukierni, pyszne są!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak