Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Cały czas ubijając dodawać kolejne składniki: drobny cukier, żółtka, kefir i serek waniliowy. Na tym etapie ciasto powinno mieć płynną konsystencję. Na stolnicę przesiać mąkę pszenną. Dodać proszek do pieczenia i migdały. Lekko przemieszać, robiąc wgłębienie po środku. Dodać płynne ciasto. Połączyć składniki. Rozwałkować na grubość około 2 cm. Wykroić krążki i od razu przekładać do rondla z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć na złoty kolor, a następnie układać na ręczniku papierowym. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Śliczne, takie okrąglutkie :) bardzo apetycznie wyglądają. Sama jeszcze nie piekłam pączków serowych, ale kupowała w cukierni, pyszne są!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    *kupowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Urocze ja też jeszcze nie robiłam muszę koniecznie spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    fajniutkie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kusza23

    Ja robiłam wyłącznie na serkach homogenizowanych ale wiśniowych.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ja robiłam takie pączuszki po raz pierwszy. Są proste w przygotowaniu i pyszne - zwłaszcza po upieczeniu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z przyjemnością wypróbuję;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    uwielbiam pączki
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    wspaniałe i szybkie do wykonania:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne pączki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !