Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona polędwica

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
olej 7 łyżek
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 opakowanie
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżki
papryka 1 (płatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona polędwica

Kroki postępowania

1
7 łyżek oleju wymieszać z ziołami, przyprawą do wieprzowiny, suszoną papryką, solą ziołową i wyciśniętym czosnkiem.
Krok 1 - Duszona polędwica foto
2
Marynatą natrzeć mięso i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Krok 2 - Duszona polędwica foto
3
Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć na rozgrzany olej, zrumienić z każdej strony.
Krok 3 - Duszona polędwica foto
4
Zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 - Duszona polędwica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.12.2012 22:42
Bardzo dobrze przyprawione mięsko.
Andysz 24.04.2012 10:17
piękne danie...;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak