Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
przecier pomidorowy 100 gram
kiełbasa 300 gram
majeranek do smaku
kminek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z kiełbasą

Kapustę wyciskamy z nadmiaru soku żeby bigos nie był za kwaśny.
wrzucamy do garnka i zalewamy wodą.
gotujemy ok godzinę.
w między czasie kroimy kiełbaskę w kostkę i podsmażamy na patelni.
pod koniec gotowania kapusty wrzucamy kiełbasę oraz przyprawy.
z bigosu możemy zlać ewentualny nadmiar wody (jak kto lubi;)
smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 04.04.2012 21:11
smaczny
Krystyna32 16.03.2012 10:12
extra
mimi 02.03.2012 13:09
lubię
daria899 28.02.2012 23:24
pycha
Piotr24 23.02.2012 21:27
tak. Wiem że zdjęcie nie jest idealne ale to jest przede wszystkim wina złego oświetlenia i ujęcia. Bigos przepyszny, naprawdę proponuję spróbować (ja robię lekko kwaskowy).
SmacznaPyza 23.02.2012 16:30
to coś na zdjęciu to jest gotowe danie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak