Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
włoszczyzna
udka kurczaka 2 szt.
śmietana
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Pomidorowa

Mięso włożyć do garnka zalać 4 litrami wody. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Następnie warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler. Doprawić pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy i gotować na wolnym ogniu do miękkośći. Następnie śmietanę przelać do kubeczka, zahartować gorącą zupą, dokładnie rozprowadzić i dodać do garnka. Najlepiej smakuje z cienkim makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 23.02.2012 10:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak