Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z szynki z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
cebula biała 2 szt.
przecier pomidorowy 150 gram
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
bazylia 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z szynki z cebulką

Mięso kroimy w kostkę, lekko podsmażamy na patelni, wrzucamy do garnka z wodą (wody wedle uznania, byle przykryła mięso).
Podsmażamy cebulkę, wrzucamy do garnka z szynką.
wszystko łącznie gotujemy ok 1godz. 15min.
dodajemy przecier, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, magi.
Na samym końcu zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie
Bazylię dodajemy do gulaszu tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakosz1988 10.05.2012 11:04
super
smakowita 10.04.2012 21:23
lubię gulasze
gacopierz23 01.04.2012 20:09
smaczny na obiad i do chleba na kolację
Rogalik 14.03.2012 18:28
pyszny
Joanna46 06.03.2012 09:23
Dobrze się prezentuje. Spróbuję.
ziutula
ziutula 25.02.2012 01:22
też lubię taki gulasz..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak