Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowo-koperkowy.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 50 g
mąka 2 płaskie łyżki
woda 1 szkl.
koperek
cukier 1 płaska łyżeczka
sól
śmietana
Musztarda delikatesowa Prymat 10 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowo-koperkowy.

Kroki postępowania

1
Do roztopionej margaryny dodać mąkę i mieszać.
Krok 1 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
2
Następnie dodać wodę i dobrze rozmieszać.
Krok 2 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
3
Gdy mamy dobrze rozmieszany sos (bez grudek) dodajemy musztardę i nadal mieszamy.
Krok 3 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
4
Przyprawiamy cukrem i solą do smaku.
Krok 4 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
5
Na koniec dodajemy koperek i zabielamy odrobiną śmietany. Gdy sos jest za gęsty dodajemy trochę więcej śmietany lub wody.
Krok 5 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
6
Gotowym sosikiem polewamy ziemniaki.
Krok 6 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
7
Bardzo dobrze smakuje do klopsów jajecznych ( http://www.doradcasmaku.pl/przepis/208711/jajeczne-klopsy-.html ). Można też podawać jako sos do jajek ugotowanych na twardo.
Smacznego:)
Krok 7 - Sos musztardowo-koperkowy. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.04.2012 11:29
super! Podoba mi się;))
Mysiunia 22.02.2012 20:54
pyszny! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak