Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

We wrzątku rozpuszczamy żelatynę i ciągle mieszając dodajemy glukozę (garnek stawiamy na bardzo małym ogniu i uważamy, aby składniki się nam nie zaczęły gotować). Wsypujemy 40 dag cukru pudru i dokładnie mieszamy.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    Też sama ją robię , tylko ja zalewam najpierw żelatynę zimną wodą , a gdy napęcznieje to ją podgrzewam , wtedy łatwiej się rozpuszcza :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    sylwia/sytofala, ja używam żelatyny, którą się rozpuszcza w gorącej wodzie i nie mam problemu z rozpuszczeniem :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musze wypróbować ten przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !