Sposób przygotowania

Bułeczki zalać mlekiem, odcisnąć i przetrzeć przez sito. Posiekane pieczarki smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem zieleniny, cebuli i czosnku, aż do wyparowania soku, często mieszając, a po zdjęciu z ognia przestudzić. Wymieszać z przetartą bułkę z żółtkami, śmietana i grzybami, doprawić do smaku solą i papryką. farszem posmarować listki sałaty, zawinąć jak gołąbki. wyłożyć wysmarowanym masłem naczyniu, wlać pół szklanki rosołu. Wstawić do piekarnika 220 stopni, piec ok. 20 min.. Wyłożyć na talerz, pokropić masłem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !