Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata faszerowana z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 1
cebula 1
bułki 2
mleko 1 szklanka
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 150 g
masło 4 łyżki
żółtko jajek 2
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sałata faszerowana z pieczarkami

Bułeczki zalać mlekiem, odcisnąć i przetrzeć przez sito. Posiekane pieczarki smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem zieleniny, cebuli i czosnku, aż do wyparowania soku, często mieszając, a po zdjęciu z ognia przestudzić. Wymieszać z przetartą bułkę z żółtkami, śmietana i grzybami, doprawić do smaku solą i papryką. farszem posmarować listki sałaty, zawinąć jak gołąbki. wyłożyć wysmarowanym masłem naczyniu, wlać pół szklanki rosołu. Wstawić do piekarnika 220 stopni, piec ok. 20 min.. Wyłożyć na talerz, pokropić masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak