Sposób przygotowania

wyciśnięty sok z połowy cytryny wymieszać z kurkumą, papryczką i szczyptą soli. Obrane krewetki przełożyć do głębokiego naczynia i polać marynatą, odstawić na 30 min. Nagrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Wbić jajka do miseczki i ubić jak na omlet. Rozsypać sezam na płaskim naczyniu, wyjąć krewetki z marynaty i obtoczyć w jajku, potem w sezamie. następnie włożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok. 20 min.. Umyte gałązki kolendry grubo posiekać. Umyć cytryny i pokroić na ćwiartki. Wyjąć krewetki z piekarnika, posypać kolendrą i udekorować ćwiartkami cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !