Sposób przygotowania

połowę cukru skarmelizować, a gdy już będzie złocisty wlać 2 łyżki soku z cytryny i 3 łyżki gorącej wody. Mieszać, aż karmel się rozpuści, wlać do natłuszczonej żaroodpornej formy. Odstawić do zastygnięcia. Utrzeć jajka z żółtkami, śmietaną (2 opakowani), 350 ml mlekiem i 8 łyżkami cukru. maśle wylać na karmel. Formę wstawić na blachę napełnioną wodą, wsunąć do piekarnika nagrzanego do temp. 175 stopni i zapiekać około półtorej godziny., po czym schłodzić w lodówce. resztę cukru wsypać na patelnie i skarmelizować. Dodać orzechy, wlać resztę soku i tak powstałą mieszanką posypać flan.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !