Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańskie picadillo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 4 łyżki
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pomidory w zalewie 2 op.
mały słoiczek koncentratu 1 op.
chilli 1 łyżeczka
papryka zielona 1 szt
papryka czerwona 1 szt.
sól, pieprz
ryż 3 szkl
mięso mielone wieprzowe 1 kg
fasola 2 puszki
oliwki zielone 1 szkl.
ocet winny czerwony 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańskie picadillo

Rozgrzać w dużym garnku oliwę, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek i 3 listki laurowe. Szklimy kilka minut. Cebula nie powinna się przyrumienić. Teraz dodajemy mielone mięso wieprzowe (może być wołowe). Smażymy około 10 minut. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, koncentrat pomidorowy i pomidory z zalewy, ocet winny i dusimy ok 8 minut. Wsypujemy zielone oliwki, mieszamy, można podlać wodą. Przyprawiamy solą i pieprzem Na sam koniec wsypujemy odsączoną i przelaną wodą na durszlaku czerwoną fasolę, mieszamy . W między czasie gotujemy w szerokim naczyniu na sypko ryż z dodatkiem soli, kurkumy i curry w małej ilości wody, tak długo aż woda odparuje, a ryż pozostanie sypki. Podajemy na ciepło z ryżem ugotowanym na sypko. Niektórzy dodają do tego dania rodzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 15.08.2015 15:11
Pysznie się prezentuje :)
pacpaw 25.02.2012 23:55
no i mam! A nie wiedziałem z czym tortille zjeść. Dzięki Jolu!
ttrytka 23.02.2012 13:31
ciekawy pomysł
Emilia22 22.02.2012 17:53
fajny przepis
isetta 22.02.2012 16:44
wygląda super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak