Sposób przygotowania

Rozgrzać w dużym garnku oliwę, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek i 3 listki laurowe. Szklimy kilka minut. Cebula nie powinna się przyrumienić. Teraz dodajemy mielone mięso wieprzowe (może być wołowe). Smażymy około 10 minut. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, koncentrat pomidorowy i pomidory z zalewy, ocet winny i dusimy ok 8 minut. Wsypujemy zielone oliwki, mieszamy, można podlać wodą. Przyprawiamy solą i pieprzem Na sam koniec wsypujemy odsączoną i przelaną wodą na durszlaku czerwoną fasolę, mieszamy . W między czasie gotujemy w szerokim naczyniu na sypko ryż z dodatkiem soli, kurkumy i curry w małej ilości wody, tak długo aż woda odparuje, a ryż pozostanie sypki. Podajemy na ciepło z ryżem ugotowanym na sypko. Niektórzy dodają do tego dania rodzynki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    isetta

    wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no i mam! A nie wiedziałem z czym tortille zjeść. Dzięki Jolu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiaaa

    Pysznie się prezentuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !