Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie poduszeczki z kremem brokułowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
brokuły 1 szt
pomidory suszone 100 g
parmezan 50 g
papryka 1 szt
chili do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
czosnek do smaku
oregano do smaku
jajko 1 szt
ser ricotta 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie poduszeczki z kremem brokułowym

Brokuły podgotować. Razem z pomidorami, papryką i czosnkiem posiekać drobno w malakserze. Do wystudzonej masy dodać ricottę i parmezan, wymieszać z jajkiem i przyprawami.
Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce z papierem do pieczenia, przeciąć na dwie części. Na każdą część nałożyć połowę kremu brokułowego, przykryć resztą ciasta i docisnąć dokładnie.

Piec w temperaturze 200 st ok. 40 minut.

Podawać na gorąco.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.03.2012 06:52
bardzo apetyczne
staropolanka5 23.02.2012 13:07
ładnie
dwa pokoje z kuchnią 22.02.2012 23:22
brzmi dobrze
misia53 22.02.2012 15:53
to mi się podoba
caralajna 22.02.2012 15:17
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak