Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na tort- mała tortownica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 łyżki
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier kryształ 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na tort- mała tortownica

Białka oddzielić od żółtek.Następnie białka ubić na pianę.Kiedy piana będzie dobrze ubita dodać cukier i dalej ubijać pianę, aż cukier będzie dobrze rozpuszczony.Potem dodać żółtka i dalej miksować.Po połączeniu żółtek z pianą, dodać 4 łyżki przesianej mąki i proszek do pieczenia.Wszystko wymieszać już nie mikserem, a łyżką drewnianą.Wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i piec w piekarniku ok.30 minut w temp. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak