Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jogurtowy z kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1 łyżka
jogurt naturalny 500 ml
margaryna 2 łyżki
cukier kryształ 5 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
jabłko 1 sztuka
kiwi 2 sztuki
wiórki kokosowe 3 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowy z kiwi

Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody.Do miski włożyć margarynę, wsypać cukier waniliowy i cukier, ucierać powoli dodając jogurt, a następnie ubić mikserem.Żelatynę podgrzać, żeby całkowicie się rozpuściła, schłodzić, wlać do kremu jogurtowego, wymieszać, jeszcze przez chwilę ubijać.Kiwi obrać, pokroić w plasterki.Jabłko ze skórką również pokroić w cząstki, po czym delikatnie skropić skokiem cytryny.Krem jogurtowy wyłożyć na spód biszkoptowy, boki tortu obsypać wiórkami kokosowymi, a wierzch udekorować plasterkami kiwi oraz cząstkami jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 22.02.2012 14:22
i od razu zjeść bo odstawione na dłużej niestety nie będzie tak smaczne - enzymy zawarte w kiwi powodują, krem w miejscach zetknięcia z owocem będzie gorzkniał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak