Sposób przygotowania

Pierś kurczaka pokroić z duże kostki i rozbić na malutkie kotleciki. Każdy kotlecik przyprawić pieprzem i solą, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Borowiki pokroić (można użyć mrożonych, jeśli nie ma świeżych) i podsmażyć na patelni. Do borowików dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do czasu aż cebula się zeszkli. Grzybki i cebulę przyprawić pieprzem, solą i czosnkiem po czym zalać śmietanką. Gdy śmietanka zacznie się gotować dodać pietruszkę i przygotowane wcześniej kotleciki z kurczaka. W zależności od upodobań sos można rozrzedzić dodając przegotowaną wodę. Gotować pod przykryciem do czasu, aż mięsko lekko skruszeje i przejdzie smakiem sosu. Podawać z ugotowanym z solonej wodzie makaronem (rodzaj makaronu zależy od gustu, ja polecam do tej potrawy grube wstążki).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Nalesnik

    pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    Musi być smaczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Uwielbiam grzyby :) szczególnie w takim wydaniu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    znakomity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    mniaaaaam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie dania z sosikami, a już w ogóle z grzybowymi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ale pycha! i jeszcze do tego sos grzybowy...mmm;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszności:) ten sos to musi być wspaniały :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !