Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sztufada z wieprzowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 700 g
słonina 100 g
cebule 2
pietruszka 1
Liść laurowy suszony Prymat 5
masło 1 łyżka
kostki rosołowe 2
kapary całe Smak 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sztufada z wieprzowiny

mięso rozbić, oczyścić ze skory, i namoczyć w zimnej wodzie. Słoninę pokroić w długie paski i naszpikować nią mięso. na dno brytfanny położyć pokrojoną cebulę, pietruszkę , liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Dodać mięso, polać masłem, wstawić do piekarnika 200 stopni. W trakcie pieczenia polewać wytwarzającym sie sosem. Kostki rosołowe rozpuścić 1/2 szklanki wody, dodać tłuszcz zebrany z sosu od pieczeni, dodać kapary, zagotować. Wyjąć pieczeń, pokroić i ułożćc na półmisku. Polać sosem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak