Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos miodowo-oliwkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 3 stołowe łyżki
majonez 2 stołowe łyżki
oliwa 1 stołowa łyżka
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos miodowo-oliwkowy

1/2 szklankę zielonych oliwek miksujemy razem z 2 stołowymi łyżkami majonezu,3 stołowymi łyżkami miodu i 1 stołową łyżka oliwy z oliwek.Po zmiksowaniu składników sos doprawiamy szczypta soli i pieprzu.Mieszamy składniki.Gotowy sos przecieramy przez sito.Sosem możemy polać naszą ulubioną sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak