Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nafaszerowane skrzydełka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 6
pieczarki 250 g
cebula 1-2 cebule
natka pietruszki 1 pęczek
olej do smażenia
sól szczypta
pieprz szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nafaszerowane skrzydełka

Ze skrzydełek ostrożnie usunąć kości z wyjątkiem ostatniej . Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą , osuszyć i zetrzeć na tarce warzywnej o dużych oczkach . Cebulę obrać i drobno posiekać . Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę . Następnie dodać starte pieczarki i dusić razem ok. 15 minut . Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem . Natkę pietruszki umyć , osuszyć i posiekać po czym wsypać na patelnię .Tak przygotowanym lekko przestudzonym farszem nadziewać skrzydełka . Gotować ułożyć w brytfannie , posypać przyprawą do kurczaka , polać olejem i piec 30 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 22.02.2012 14:23
już Cię widzę jak trybujesz skrzydełka, hahahahaha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak