Sposób przygotowania

Mięso umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić . Następnie wykroić z niego kości , rozłożyć na desce , przykryć przezroczysta folią .i za pomocą tłuczka równomiernie rozbić .Indyka posypać przyprawami , owinąć w folie i włożyć do lodówki na kilka godzin . Po tym czasie udziec rozłożyć na płasko i ułożyć na nim po kilka plasterków boczku oraz paski papryki .Mięso zawinąć w rulon i związać za pomocą grubej nici . Skropić olejem.Indyka ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Piekarnik rozgrzać do temp. 200-220 stopni C. i piec mięso przez 15 minut . Następnie zmniejszyć temp do 180 stopni C. i piec jeszcze około 1 godzinę . Udziec z indyka podawać z pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !