Sposób przygotowania

Przygotować 2 szklanki sosu aksamitnego, a oddzielnie pól szklanki wywaru z grzybów. Wywar gotować, aż pozostanie go około 3 łyżek, wówczas dodać wywar do sosu. Sos zestawić z ognia i doprawić do smaku sokiem z cytryny, ewentualnie dodać łyżeczkę naci pietruszki lub kopru. W sosie tym podawać potrawkę z cielęciny lub kury

Komentarze

  • 0
    bb-cookbook_image
    Opublikowano

    Doradczyni.Smaku

    poulette to po francusku kurczak
  • 0
    bb-cookbook_image
    Opublikowano

    Doradczyni.Smaku

    Co to jest sos aksamitny? Z kilogarama grzybow suszonych pol szklanki wywaru? przepis od czapy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !