Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS POTRAWKOWY (POULETTE)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 1 kg
sok z cytryny do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS POTRAWKOWY (POULETTE)

Przygotować 2 szklanki sosu aksamitnego, a oddzielnie pól szklanki wywaru z grzybów. Wywar gotować, aż pozostanie go około 3 łyżek, wówczas dodać wywar do sosu. Sos zestawić z ognia i doprawić do smaku sokiem z cytryny, ewentualnie dodać łyżeczkę naci pietruszki lub kopru. W sosie tym podawać potrawkę z cielęciny lub kury

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Doradczyni.Smaku 09.03.2017 10:00
Co to jest sos aksamitny? Z kilogarama grzybow suszonych pol szklanki wywaru? przepis od czapy!
Doradczyni.Smaku 09.03.2017 09:58
poulette to po francusku kurczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak