Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS NIEMIECKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
woda 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS NIEMIECKI

Przygotować sos aksamitny. Żółtka lekko rozbite z wodą ogrzać, dodając trochę gotowego sosu ciągle mieszając. Następnie stale mieszając stopniowo dodawać resztę sosu doprowadzić do wrzenia. Odstawić z ognia i dodać sok z cytryny i śmietanę, dobrze wymieszać. Podawać do potrawki z drobiu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak