Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS AGRESTOWY II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 25 dag
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
wrzątek 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sos rosołowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: SOS AGRESTOWY II

Agrest oczyścić i włożyć do rondla z wrzątkiem, podgrzewać na słabym ogniu. W miarę jak agrest przybiera kolor żółtawy i wypływa, wybierać go na cedzak. Unikać silnego gotowania, aby owoce nie pękały. Agrest przetrzeć przez sito i pulpę domieszać do przygotowanego uprzednio sosu rosołowego. Przyprawić solą, [pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać do ryb gotowanych i pieczonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak