Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS AGRESTOWY I

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
wywar warzywny 1 szkl
agrest 3 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
żółtko surowe
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS AGRESTOWY I

Z masła i mąki, zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić wywarem dodać agrest i zagotować na słabym ogniu. Gdy agrest zmięknie, odstawić z ognia. Śmietanę rozbić z żółtkiem i dobrze mieszając dodać do sosu, przyprawić solą i pieprzem. Sosem tym polewać potrawkę z cielęciny, kury lub indyka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak