Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS MUSZTARDOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
wrzątek 1 szkl
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: SOS MUSZTARDOWY

Do rondla wlać szklankę wrzątku i dodać ćwierć łyżeczki soli. W innym rond;lu stopić 2 łyżki masła i rozrobić je z mąką, wlać od razu osolony wrzątek i natychmiast szybko mieszać, aby mąka połączyła się z wodą bez zbrylenia. Zestawić z ognia, dodać musztardę, przyprawić do smaku cukrem, i sokiem z cytryny oraz dodać łyżkę masła. Nie gotować. Przed podaniem trzymać nad parą (nad garnkiem z wrzątkiem). Do sosu razem z musztardą można też dodać łyżeczkę startego chrzanu. Podawać do ryby gotowanej i smażonej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 22.02.2012 19:49
zapomnij kochana to są moje własne przepisy, i dziękuje za to że mi tyle usunęli
SmacznaPyza 22.02.2012 14:24
lecimy przez rozdział o sosach?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak