Sposób przygotowania

Chrzan zalewamy gorącą wodą z octem w celu złagodzenia ostrości smaku. Sparzony chrzan łączymy z utartymi na drobnej tarce żółtkami, śmietaną, cukrem i solą. Mieszamy.
Jest to podstawowa wersja, która może być bazą pod inne kremy chrzanowe.
Do jednej części możemy dodać drobno pokrojoną czerwoną paprykę oraz paprykę mieloną słodką, do drugiej drobno pokrojone białka z jajek, do następnej np. szpinak.
Pozostałe białka z ugotowanych jajek napełniamy kolorowym kremem chrzanowym, dekorujemy i podajemy z wędliną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybkie w przygotowaniu, ale wygląda bardzo zjawiskowo.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglada super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetne śniadanko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    po prostu ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne i szybkie śniadanko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !