Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aroniówka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronie 1 kg
cukier 0,5 kg
laska wanili 1
spirytus 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: aroniówka

Aronie wrzucamy do dużego słoja. Dodajemy cukier, przyprawy i zalewamy wszystko spirytusem. Macerujemy 2 tygodnie, w ciepłym miejscu co dwa- trzy dni potrząsając słojem. Po upływie dwóch tygodni filtrujemy nalewkę oraz rozlewamy ją do mniejszych butelek. Ja odstawiam ją jeszcze na dwa miesiące;) Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak