Sposób przygotowania

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i przyprawą do ryb, usmażyć na rumiano z obu stron, lekko przestudzić. Usmażoną rybę przełożyć do miski, obłożyć pokrojoną w półplasterki cebulą. Dodać ziarenka ziela angielskiego i pokruszone liście laurowe. Wodę wymieszać z octem i cukrem, zalać tym rybę i odstawić na ok. 2 dni w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne danie
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Lubię tak przygotowane rybki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Super rybka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !