Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
mąka 1 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń śmietankowy
żółtko jajek
cukier 1/2 szkl
masło kostka
galaretka brzoskwiniowa
mandarynki w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Biszkopt; Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dalej ubijając dodajemy cukier, żółtka. Na koniec mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy i wlewamy na blaszkę i pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 20 min. Masa; Masło rozcieramy z cukrem dodajemy żółtko. Następnie ucierając dodajemy po troszku ugotowanego budyniu aż do końca. Na ostudzony biszkopt dajemy masę, układamy odsączone mandarynki i zalewamy tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 24.10.2013 08:25
przepysznie wygląda ten deser
ben-ka 14.12.2012 19:25
fajne ciacho.
Wafelek2601 25.11.2012 14:37
Wygląda super
Łukasz15 11.10.2012 16:16
Pyszne ciasto
mirosława4 07.09.2012 18:31
ciasta biszkoptowe z galaretką są zawsze pyszne
MagdaXXX 23.07.2012 09:53
mniam
RenataZ-et 20.04.2012 20:54
świetne
IKrakowianka 17.04.2012 22:20
wygląda pysznie
iziona 22.02.2012 07:18
Robię bardzo podobne ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak