Sposób przygotowania

Biszkopt; Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dalej ubijając dodajemy cukier, żółtka. Na koniec mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy i wlewamy na blaszkę i pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 20 min. Masa; Masło rozcieramy z cukrem dodajemy żółtko. Następnie ucierając dodajemy po troszku ugotowanego budyniu aż do końca. Na ostudzony biszkopt dajemy masę, układamy odsączone mandarynki i zalewamy tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Robię bardzo podobne ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciasta biszkoptowe z galaretką są zawsze pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajne ciacho.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    przepysznie wygląda ten deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !