Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kurczaka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak o wadze 2 kg
15 dag szynki w plastrach ok 10 plasrerków
Farsz:
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka bazyli, sól i pieprz
rękaw do pieczenia
filet z kurczaka podwójny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kurczaka

Kurczaka przecinamy i odfiletowujemy od kości. Płat mięsa solimy, pieprzymy i odkładamy.
Robimy farsz: Pokrojoną cebulę smażymy na maśle. Filety z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy z cebulą. Dodajemy pozostałe składnikifarszu i dokładnie wyrabiamy.
Na płacie mięsa kurczaka układamy plastry szynki. Wykładamy farsz, zwijamy roladę. Roladę wkładamy do rękawa. Pieczemy w piekarniku ok. 1,5 godz. w temp. 180 C. 10 minut przed końcem pieczenia robimy otwór w folii by mięso się zrumieniło. Mięso podajemy na zimno lub na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 31.05.2011 07:39
pyszne
Klaudia007 31.07.2010 09:18
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak