Sposób przygotowania

Kurczaka przecinamy i odfiletowujemy od kości. Płat mięsa solimy, pieprzymy i odkładamy.
Robimy farsz: Pokrojoną cebulę smażymy na maśle. Filety z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy z cebulą. Dodajemy pozostałe składnikifarszu i dokładnie wyrabiamy.
Na płacie mięsa kurczaka układamy plastry szynki. Wykładamy farsz, zwijamy roladę. Roladę wkładamy do rękawa. Pieczemy w piekarniku ok. 1,5 godz. w temp. 180 C. 10 minut przed końcem pieczenia robimy otwór w folii by mięso się zrumieniło. Mięso podajemy na zimno lub na gorąco.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !