Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z kaki i serem pleśniowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
ser brie 50 gram
kaki 1/2 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z kaki i serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na 4 porcje. Każdy kawałek naciąć w środku tworząc kieszonkę.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z kaki i serem pleśniowym foto
2
Obrane kaki i ser pokroić na 4 kawałki. Do każdej kieszonki włożyć kawałek sera i kawałek kaki, spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z kaki i serem pleśniowym foto
3
Mięso kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą, posypać przyprawą do kurczaka.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z kaki i serem pleśniowym foto
4
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z kaki i serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 07.11.2013 18:51
wow superrrr :)
Wafelek2601 05.11.2013 13:21
Świetny pomysł
Weronika_eM 15.04.2013 11:42
Mi również podoba się to danie.
Sroczka 27.01.2013 22:35
Oryginalna potrawa. Podoba mi się.
pacpaw 06.12.2012 19:51
przepyszne nadzienie
Renia1 13.03.2012 15:01
nawet nie pomyslalam zeby tak wykorzystac kaki, a bardzo je lubie
Marlena/Kinia 22.02.2012 08:53
niepowtarzalne
Anna146 22.02.2012 05:30
oryginalne danie
suzana 21.02.2012 22:26
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak