Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolowany boczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Plat boczku 1 kg
czosnek 10 zabkow
olej 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolowany boczek

Kroki postępowania

1
Plat boczku myjemy i przyprawiamy sola , pieprzem , wegeta oraz granulowanym czosnkiem , oprocz tego robimy dziurki nozem i w kazda wkladamy po zabku czosnku az do zuzycia wszystkich , zwijamy w rulon i wiarzemy nitka lub spinami wykalaczkami . Odstawiamy do lodowki na 24 godziny .
Krok 1 - Rolowany boczek foto
2
Na drugi dzien owijamy boczek folia i pieczemy w piekarniku lub halogenie ovenie na 160 stopniach przez poltora godziny .
Krok 2 - Rolowany boczek foto
3
Po tym czasie wyciagamy boczek z folii zwiekszamy temperature do 200 stopni .
Krok 3 - Rolowany boczek foto
4
Boczek opiekamy z kazdej strony na tej temperaturze zeby byl lekko brazowy . Podajemy na kanpkach .. Najlepiej smakuje z musztarda !! Pycha !!:) Smacznego
Krok 4 - Rolowany boczek foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

freekate 22.02.2012 08:28
Mam to ustrojstwo, ale pieczone w nim mięso zawsze wychodzi mi strasznie suche;/ Czy zawijanie w folię i pieczenie tym systemem załatwi problem? Bo jednak chciałabym tego czasem użyć a ten przepis wygląda zachęcająco:)
Anna146 22.02.2012 05:31
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak