Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa pod czosnkową kołderką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
pomidor malinowy 2 sztuki
jajko 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 150 ml
majonez 4 łyżki
sól 3 szczypty
Pieprz biały mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa pod czosnkową kołderką

Kalafior oraz jajka ugotować. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Przygotować sos czosnkowy: zetrzeć na tarce 2 ząbki czosnku dodać 150 ml jogurtu naturalnego, 4 łyżki majonezu, sól i pieprz i wszystko razem wymieszać. Kalafior podzielić na mniejsze różyczki, jajka pokroić w ćwiartki. Układać na półmisku naprzemiennie kalafior, pomidor i jajko. Całość polać sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 12.04.2012 09:58
super danie
Wiesława1 12.04.2012 09:58
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak